Everlasting

Kako začeti z organizacijo

Zaročila sta se, juhu, čestitke! Kaj pa zdaj? Kako nadaljevati po zaroki?

 
Seveda je poroka eden pomembnejših dni v življenju. Preživimo jo z vsemi, ki jih imamo radi, se želimo zabavati in plesati z njimi pozno v noč. Da pa bo vse kot mora biti, je pomembno, da je načrtovanje poroke sistematično in se ga lotimo po korakih. Kaj pa je za začetek načrtovanja najpomembnejše?
 
 
Za načrtovanje je pomembno, da si oba vzameta čas. Da sodelujeta, skupaj sprejemata pomembne odločitve in ponudnike, ki so obema všeč. Konec koncev je to vajin dan. Če si izbereta ponudnike, ki so obema všeč, bo vajin dan res popoln za oba.
 
 
1. Pripravita poročni načrt
Pomembno je, da si določita časovnico oziroma datume, do kdaj mora biti kakšen ponudnik izbran. Prav tako začnita z iskanjem primerne lokacije in seveda usklajevanjem datuma poroke. Naredita si poročno mapo, v kateri shranjujta vse dokumente, pogodbe, vodita si svoj stroškovnik in poskrbita, da se držita časovnice.
 
gif
2. Kako velika bo poroka ter okvirni seznam gostov
Razmislita, kakšno poroko želita. Ali je to majhna poroka, v krogu tistih najbližjih ali pa velika zabava, z velikim številom svatov? Želita da je poroka v naravi, na prostem, ali v notranjih prostorih? Vama je bolj všeč poroka na kmetiji ali poroka v dvorcu?
 
 
 
Ko si bosta odgovorila na vprašanja, kaj vama je pri lokaciji najbolj pomembno, bosta lažje zmanjšala izbor vseh teh čudovitih lokacij, ki jih Slovenija ponuja, saj imajo lokacije določeno kapaciteto svatov, ki jih sprejmejo. Če bosta vedela, koga vse želita povabiti, bosta lažje določila budget poroke. Prav tako vama bo prišel prav pri izbiri lokacije.
 
3. Določita budget
Seveda brez tega ne bo šlo. Določiti si morata okvirni budget vajine poroke. Najbolje je tudi, da se pozanimata o okvirnih cenah storitev in določita, koliko želita porabiti za katero, ter kaj vama je najbolj pomembno na poroki. Končni stroški so po navadi vsaj 20% višji od osnovnega budgeta, zato imejta v mislih tudi to.
 
4. Fotograf, glasbenik, videograf
Sledi izbira glasbenikov, ki bodo na poročni dan ustvarili pravo vzdušje. Izbirata lahko med bendom in DJ. Če sta v dilemi, koga izbrati, si napišita nekaj + in -, ki vama bodo pomagali pri izločevanju. Pomemben pa je tudi fotograf (vse bolj priljubljeni pa so tudi videografi). Te rezervirajte čim prej, saj so zasedeni že za nekaj časa naprej.
 
5. Stil poroke in barve
Določita stil poroke in barve, ki so obema všeč. Morda pa vama bo zanimiva tematska poroka? Naredita si mapo, v kateri shranita slike, kaj vama je všeč. To kasneje lahko pokažeta cvetličarki, gostincem, v poročnem salonu pri izbiri obleke, dekoracije… Saj vama ravno to pomaga, da skozi celo poročno pravljico teče rdeča nit.
 
Upam, da vama nasveti pomagajo pri načrtovanju. Organizacija bo mimo kot bi mignil in kmalu bosta stala pred oltarjem ter izrekla “da”. In ne pozabita, da se morata med samim načrtovanjem zabavati, pa čeprav je organizacija lahko stresna in povzroča skrbi. Skupaj lahko rešita vse.
 
 
Z ljubeznijo,
 
 
Nika
 
 
 
 

Leave a Comment

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja